Reglarea Antenei Focus Sat

Reglarea antenei de satelit Focus Sat

Fixati antena Focus Sat pe suportul ei si conectati cablul la LNB.

Urmeaza reglarea antenei de satelit pentru a obtine semnal maxim. Este necesara reglarea elevatiei antenei (inclinatia pe orizontala) si a azimutulului (orientarea antenei in plan orizontal).

Elevatia antenei se regleaza la cca. 37-39 grade (urmariti gradatiile de pe suportul de antena). LNB-ul se roteste cu cca. 27 grade.

Suruburile de reglare a antenei si cele de fixare pe suport se strang usor astfel incat antena sa nu aibe joc dar sa permita o rotatie fina pentru reglarea azimutului si elevatiei. Evitati indoirea sau deformarea antenei.

Receiverul se conecteaza la televizor. Receiverul va avea memorat un program Focus Sat. Tv-ul va afisa semnalul de la receiver. Utilizati telecomanda pentru a afisa lista de programe.  Setati televizorul pe programul Focus Sat memorat si dati sonorul receptorului si televizorului spre maxim.

Puteti incepe reglarea antenei pe directia Sud. Datorita unui delay de cateva secunde pe care il au receiverele, dupa ce rotiti un pic trebuie sa asteptati semnalul receiverului. De obicei se aude intai sunetul si apoi imaginea. Dupa ce identificati semnalul marcati pozitia pe suportul antenei, cu ceva de scris.

Urmeaza reglajul fin pentru obtinerea de semnal maxim. Se apasa tasta OK de pe telecomanda receiverului, astfel incat televizorul va afisa doua linii colorate, una pentru nivelul de semnal S si cealalta pentru calitatea semnalului Q.

Antena trebuie astfel reglata incat cei doi parametrii sa fie spre maxim. Suruburile antenei se strang usor avand permanent in vedere cei doi parametrii. La final pentru maximizarea semnalului LNB-ul pote fi rotit usor.

Dupa ce s-au strans suruburile, se verifica stabilitatea antenei. Este normal ca nivelul semnalului sa scada usor cand se misca usor de antena in limita elasticitatii. Dupa ce ati finalizat instalarea si reglarea antenei de satelit, fixati cablul coaxial pe perete pana in camera in care se afla receiverul si televizorul. Puteti strange aparatele si sculele.

Aspecte generale la montarea antenei de satelit:

  • Evitati improvizatiile, mai ales la alimentarea alectrica
  • Acordati atentie mufelor cablului coaxial de la LNB la receptor
  • In timpul reglarii antenei exista posibilitatea sa receptionati semnal maxim de pe alt satelit, cu calitate zero. Continuati sa cautati satelitul Focus Sat
  • Daca antena, LNB-ul, receiverul sunt corect instalate si conectate, trebuie sa afiseze semnal de minim 15% chiar daca antena nu este reglata. Daca semnalul este mai mic de 15% inseamna ca este un defect in instalatie: cablu coaxial intrerupt sau scurtcircuitat, LNB dezactivat din meniu, etc.
  • Acordati atentie suportului pe care instalati antena. Sa fie stabil, securizat, fara gauri, rugina etc.
  • Nu atarnati cablul coaxial de crengi, copaci, etc., deaorece riscati deteriorarea mufelor si antenei in timpul furtunilor
  • Nu instalati antena pe consola de la electricitate
  • Nu acoperiti LNB-ul cu elemente de protectie, deoarece pierdeti calitatea semnalului de la satelit, si este posibila  defectarea lui

Aici gasiti prima parte a Ghidului de instalare a antenei de satelit Focus Sat >>